Vinařství Švásta & Kadlec

Po generace naši otcové a dědové hospodařili na vinohradech v okolí Rakvic a dělali víno pro sebe a svou rodinu. My se snažíme v tom pokračovat a chtěli bychom se o naše vína s vámi podělit a pokusit se vám zprostředkovat stejné potěšení a radost jakou víno přináší nám.


Mikro, teda spíše „nano“ vinařství Švásta & Kadlec, produkuje vína s osobitým charakterem v malých šaržích. Hospodaříme na necelých 3 hektarech vinic. Vína zrají v dubových nových sudech, ve starých sudech po dědovi a otci, v nerezu a v plastu, prostě ve všem co lze.


K hroznům a vínům přistupujeme s respektem a snažíme se jim pomáhat a moc nepřekážet. Ve vínech se odráží nejen poloha tratě, počasí daného roku, charakter odrůdy, ale i pot a dřina a sem tam i nějaká ta krev.


Nepěstujeme spoustu druhů odrůd, ale spíše se zaměřujeme na odrůdy pro naši oblast typické jako Ryzlink vlašský, Veltlínské zelené,  Frankovka, Ryzlink rýnský, Ryzlink vlašský, Tramín červený. A ano máme i Pálavu a Hibernal. Jedinou netypickou odrůdou pro naši oblast je mladá odrůda Cabernet Dorsa.

NEJČASTĚJŠÍ DOTAZY

Je potřeba si koupit vstupenku v předprodeji nebo je možné si ji zakoupit v den konání akce na místě?
Co je v ceně vstupného?
Platí děti vstupné?
Můžu platit kartou?
Kde si dobiju čip pro placení?
Mohu vzít na festival psa?

prohlédnout